Conference on Human-Centred Regulation of AI

Kedves Kolléga!

A mesterséges intelligencia világon első szabályozásának az elfogadása napjaink egyik vezető híre. Ezt a különleges egybeesést is kihasználva szeretnénk meghívni az AI Act törvénytervezetét, annak hátterét és várható hatásait bemutató egynapos, angol nyelvű workshopra 2023 június 28-án, amelyet a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara szervez.

A konferencia célja, hogy bemutassa az EU AI Act törvénytervezetét, annak céljait, felépítését, értelmezését, elérhető információ forrásokat és oktatási elemeket, illetve előírt gyakorlati  teendőket. Ismertetjük a BME „Emberközpontú MI” M.Sc. programját is, amelynek elemei felnőttképzésben is elérhetőek lesznek. Az esemény folyamán és a kerekasztal megbeszélésen fórumot biztosítunk arra, hogy a résztvevők megvitathassák a mesterséges intelligencia fejlődésével és szabályozásával kapcsolatban felmerülő etikai dilemmákat, nyílt kutatási-fejlesztési problémákat, és az éppen rendkívül aktuálissá váló AI Act jogi-törvényi keretének gyakorlati kérdéseit.

A konferencia programjaProgram – Human-Centred Regulation of AI

A rendezvény személyes jelenléttel zajlik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötöttRegistration – Human-Centred Regulation of AI

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I épület (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.)

Időpont: június 28. 9 óra